본문 바로가기

Yonsei News

[COVER STORY] New Residence Hall Connects Sinchon Campus and Severance Hospital Vol. 125

 
New Residence Hall Connects Sinchon Campus and Severance Hospital
 
Chejung-Beophyeon Dormitory
 
 
On January 18, Yonsei opened a new residence hall that connects the Sinchon Campus and Severance Hospital. The completion of the Chejung-Beophyeon Dormitory coincides with the sixtieth anniversary of the merging of Yonhi University and Severance Medical School, which created today’s Yonsei University.
 
In his congratulatory remarks at the opening ceremony, Yonsei President Yong-Hak Kim said: “The establishment of the Chejung-Beophyeon Dormitory will foster a stronger sense of community on campus, just as the construction of the Bio-Medical Science Park has begun to enhance Yonsei’s cutting-edge medical resources.” He added: “I hope that the opening of the new residence hall will serve as an educational and cultural hub on campus while enabling wider engagement with other Yonsei communities.”
 
In order to support construction of the new residence hall, a number of alumni and their families, particularly from the College of Medicine, donated $1,310,000 (KRW 1.5 billion). College of Medicine alumni previously donated $104,000 (KRW 120 million) in 1974 to complete the old Chejung Dormitory.
 
The construction of the new Chejung-Beophyun Dormitory took one year and seven months to complete. Specifically designed to meet the needs of both medical and law students, the university has linked Chejung and Beophyun dormitories to promote deeper ties between the two schools. At the same time, the residence halls are equipped with cutting-edge technology to enable the students to achieve academic excellence. The complex can house more than 1000 students, while offering 100 suites designated for visiting scholars and faculty members from overseas.
 
 
 
 
 
 
Facilities in the Chejung-Beophyun Dormitory include a lounge, fitness center, coffee shop, multi-purpose rooms, conference rooms, and designated study areas. To make the building optimally energy efficient, solar panels were installed, along with LED lighting; there is also an electric car charging station.
 
Thanks to the completion of the Chejung-Beophyun Dormitory, students will enjoy high-quality housing at an affordable price, while making the east side of campus a major residential area for students.